Ontspannen-Zijn en Inzichtmeditatie

Ontspannen-Zijn
Ontspannen (-zijn) lijkt zo gewoon en gemakkelijk, maar is vaak niet vanzelfsprekend. Zo kunnen bijvoorbeeld gespannen spieren, stijfheid, een druk hoofd, de studie, het werk niet los kunnen laten, malen of piekeren, slecht slapen of prikkelbaar zijn een teken zijn dat je meer tijd en aandacht nodig hebt voor jezelf, meer ontspanning nodig hebt. Maar mogelijk weet je niet hoe je die kunt vinden.
Bij Ontspannen-Zijn leer je eenvoudige, lichaams- en buikadem-gerichte oefeningen om jezelf te ontspannen. De toegankelijke benadering maakt dat je de oefeningen makkelijk in je dagelijks leven kunt integreren.
Deze ontspanningsmethode is tevens een goede voorbereiding op Inzichtmeditatie.

Inzichtmeditatie 
Deze meditatie methode is de oorspronkelijke vorm van mindfulness. Het zorgt dat je met volle aandacht in het moment leert te zijn, in plaats van je te te verliezen in ervaringen van het verleden of het vooruit lopen op de toekomst.
Je kijkt aan de hand van je ademhaling naar de samenhang tussen je lichaam, emoties, denken en geest. Dit wordt gradueel uitgelegd, waardoor je de methode stap voor stap eigen kunt maken en leert toepassen, eerst als oefening en daarna als onderdeel van je dagelijkse leven.

Ontspannen-Zijn, Inzichtmeditatie en Zelf-coaching gesprek
Door dit te combineren kun je nagaan hoe je spanningsklachten gerelateerd zijn aan je huidige leef- en werkomstandigheden. Maar mogelijk vragen het verleden en toekomst ook de nodige aandacht, daar is alle ruimte voor bij Zelf-coaching. Spanning kent vele vormen en redenen, zo kan het bijvoorbeeld te maken hebben met stress, een scheiding, rouwverwerking etc. Aandacht hiervoor kan je juist helpen om (daarna) meer te ontspannen, aanwezig te zijn en in het moment te leven.
Zelf-coaching geeft je meer vat op hoe jezelf kunt ‘helpen’ met je spanningsklachten, versterkt je eigen inzicht en zelfstandigheid. Bewustwording en ontspanning van je lichaam, geeft je ook emotionele, mentale en geestelijke rust.

Locatie
Sessies worden gegeven bij Balans Oisterwijk, Terburghtweg 3, 5061LA, Oisterwijk of in overleg op locatie (bijvoorbeeld een verzorgingstehuis) tegen een kleine extra vergoeding.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan en andere pagina\'s van de website te bezoeken, geeft u aan in te stemmen met het gebruik van cookies.