Shiatsu massage & therapie en vergoeding zorgverzekeraars

Margo Didden geeft Shiatsu

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een Japanse manuele therapie. Letterlijk betekent Shiatsu ‘vingerdruk’. Deze massage druk wordt uitgeoefend met de duimen en handen op de spieren, meridianen (energiebanen) van het lichaam. De behandeling vindt plaats op een massagetafel op de kleding.

Zorgverzekeraars vergoeden
Voor vergoedingen van zorgverzekeraars is geen doorverwijzing nodig van je (huis)arts en de eigen bijdrage is niet van toepassing. Open voor een overzicht de volgende link: Vergoedingen-Zorgverzekeraars-2023-voor-Shiatsu-massage-therapie.pdf

Wanneer Shiatsu?
De insteek voor Shiatsu kan fysiek gericht zijn zoals bij schouderklachten, rugpijn, kortademigheid, vermoeidheid, slapeloosheid en vele andere klachten. Je motivatie kan ook zijn dat je ondersteuning wil bij emotionele, mentale en geestelijke problematiek zoals stress, burnout en rouwverwerking.
Zie voor verdere toepassingen het blad: “voor en door wie”.
Shiatsu kan klachten verhelpen en voorkomen, verbetert en onderhoud je conditie.

Shiatsu is holistisch
Shiatsu is een holistische benadering; het woord ‘holistisch’ is afgeleid van ‘holos’ wat ‘heel’ betekent. Met andere woorden, er is aandacht voor jou in totaliteit, voor de samenhang tussen je lichamelijke, emotionele, mentale en geestelijke gesteldheid, vragen en problemen.

Shiatsu en Zelf-coaching gesprek
Door dit te combineren kun je nagaan hoe je klachten gerelateerd zijn aan je dagelijkse leef- en werkomstandigheden. Naast de Shiatsu die je ontvangt, versterkt Zelf-coaching je eigen inzicht, waardoor je meer vat krijgt op hoe jezelf kunt ‘helpen’. Dit bevordert je zelfstandigheid, omdat je meer zicht krijgt op je persoonlijke situatie, je eigen mogelijkheden t.a.v. je vragen en klachten.

Bijvoorbeeld
Stress op je werk kan zich bijvoorbeeld uiten in nekpijn of darmklachten. Zelf-coaching helpt om dat verband inzichtelijk te maken. Zo kun je er achter komen dat je je werkhouding aan kunt (leren) passen wat je nek minder belast en dat je minder zou kunnen stress-eten. Maar mogelijk kom je er bij een sessie achter, dat je stress niet zozeer voort komt uit je werk, maar uit je prive situatie, omdat je pas gescheiden bent. Zo heeft elke persoon een geheel eigen verhaal wat zich kan uiten in fysieke, emotionele, mentale of geestelijke klachten of symptomen die om aandacht vragen.

Combineren Shiatsu met andere therapieën
Deze behandeling kan naast reguliere therapieën of andere alternatieve behandelingen gegeven worden.


Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan en andere pagina\'s van de website te bezoeken, geeft u aan in te stemmen met het gebruik van cookies.