Zelf-coaching gesprekken

Waar
Zelf-coaching gesprekken kunnen plaats vinden in mijn praktijk, kan gecombineerd worden met wandelen in de prachtige omgeving van Oisterwijk of kun je thuis doen via internet.

Wat zijn Zelf-coaching gesprekken- algemeen
Bij deze gesprekken kun je aandacht geven aan onderwerpen, die zowel privé als werk gerelateerd zijn. Zelf-coaching kan ook gericht worden op je relatie, waarbij je alleen komt of samen een sessie deelt of wanneer je zwanger bent.
De insteek voor een sessie kan velerlei zijn. Enkele voorbeelden: mogelijk heb je fysieke ongemakken, voel je niet lekker in je relatie, loop je vast met werk of door werkeloosheid, word je opgeslokt door de hectiek van het dagelijkse leven of heb je te maken met verlies. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in lichamelijke klachten, emotioneel en/of mentaal van slag zijn en, of in geestelijke problemen.

Eigen inzicht centraal
Zoals het woord zelf-coaching aangeeft, ligt de nadruk op het ontwikkelen van je eigen inzicht, waardoor je persoonlijke antwoorden en handvatten kunt vinden voor jouw huidige problematiek en/of vragen.

Wandelen en zelf-coaching
Elementen die naast gesprek, een onderdeel kunnen vormen van de wandel coaching zijn: tips voor ontspanning mbt je sta-, zit- en loop en, of wandel houding. Dit bevordert je stabiliteit , ontspanning, ademhaling en versterkt je algeheel welzijn en conditie. Verder kunnen we tijdens de wandeling samen Qigong (meditatief bewegen), inzichtmeditatie, en Chi walking (ter verbetering van je houding en adem)
Er is vanuit mijn praktijk bij Balans een mooie route waar je heerlijk rustig kunt wandelen en praten. Langs die route staan veel bankjes om op tijd te rusten indien nodig. We kunnen bijvoorbeeld ook in het bos van Oisterwijk afspreken, de omgeving biedt vele mogelijkheden om naar wens te wandelen.

Internet en zelf-coaching
Je kunt skypen of video-bellen wanneer je bijvoorbeeld in quarantaine zit of niet de mogelijkheid ziet om naar de praktijk te komen of in het buitenland zit. Ook hierbij kan het gesprek gecombineerd worden met tips voor ontspanning, je sta- en zit houding mbv samen ook Qigong (meditatief bewegen), inzichtmeditatie en ontspanningsoefeningen.

Relaties en zelf-coaching
Je kunt om verschillende redenen voor relatie zelf-coaching kiezen. Enkele voorbeelden zijn: als je het gevoel hebt dat je relatie in patronen blijft hangen, om bepaalde onderwerpen blijft cirkelen zonder een bevredigend antwoord. Of mogelijk zoeken jullie verdieping. De sessies zijn gericht op het vormen van jullie eigen inzicht. Dit zal jullie helpen om je behoeften en wensen (beter) onder woorden te brengen, van waaruit het contact zich kan verdiepen. Relatie-coaching is geschikt voor stellen, met je ouder(s), familie, kind(eren), collega, vriend(in). 

Zwanger-zijn
en zelf-coaching
Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen. Doorgaans wordt de aandacht voornamelijk gericht op het fysieke aspect, bijvoorbeeld door echo’s en controles, wat uiteraard essentieel is voor een goed verloop van de zwangerschap. Maar ook op het emotionele, mentale en geestelijke vlak is er ook van alles in beweging. Deze sessies geven je de mogelijkheid om je zwangerschap bewuster te beleven door tijd en aandacht te besteden aan de innerlijke processen die er gaande zijn. Het geeft je verdieping van het contact met jezelf, je kindje en je partner en zal je helpen voorbereiden op de bevalling.
Je kunt het gesprek combineren met ontspanningsoefeningen, Shiatsu massage en adembewustzijn en inzichtmeditatie.

Locaties
De zelf-coaching gesprekken vinden plaats in de praktijk bij Balans in Oisterwijk. In overleg kan er op een ander adres afgesproken worden, bijvoorbeeld in een verzorgingscentrum (tegen een kleine extra vergoeding)

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan en andere pagina\'s van de website te bezoeken, geeft u aan in te stemmen met het gebruik van cookies.