Vergoeding zorgverzekeraars 2023

Shiatsu massage & therapie
Shiatsu is een vorm van manuele therapie uit Japan die zijn oorsprong heeft in de duizenden jaar oude traditionele Oosterse geneeskunde. Deze shiatsuvorm is ontwikkeld door Shizuto Masunaga en wordt ook wel Meridiaan Shiatsu of Zen Shiatsu (naar het boek van Masunaga) genoemd.

Zorgverzekeraars vergoeden
Shiatsu therapie komt in aanmerking voor  een gehele of gedeeltelijke vergoeding van je zorgverzekeraar, bij een aanvullende verzekering. Er is geen doorverwijzing nodig van je (huis)arts. Het eigen risico staat niet in verband met deze vergoeding, dwz je krijgt vergoeding zonder dat je eerst je eigen risico op moet maken.

Via de onderstaande link vind je een overzicht van de vergoedingen die zorgverzekeraars geven obv je aanvullende verzekering:

Klik hier voor vergoedingen zorgverzekeraars 2023 (pdf-bestand).

Mijn overstap naar SVN, Shiatsu Vereniging Nederland
Per 1 januari 2021 wordt de Vereniging Iokai Shiatsu, waar ik mijn studie bij deed (1990) onderdeel van de SVN, Shiatsu Vereniging Nederland. Hierdoor worden twee beroepsverenigingen samengevoegd onder de naam van SVN.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan en andere pagina\'s van de website te bezoeken, geeft u aan in te stemmen met het gebruik van cookies.